Liverpool tekee vaikuttavan paluun kasvattaakseen johtoaan Valioliigan kärjessä

WriterEmma Korhonen

22 February 2024

Teams

Useista keskeisistä vammoista huolimatta Liverpool järjesti vaikuttavan paluun kukistaakseen Lutonin 4-1 ja lisätäkseen johtoaan Valioliigan kärjessä. Chiedozie Ogbene johti Lutonin yllätysjohtoon ensimmäisellä puoliajalla hyödyntäen Liverpoolin poissa olevia pelaajia, kuten Mohamed Salahia, Darwin Nunezia ja Diogo Jotaa. Hollantilaiset maajoukkueen pelaajat Virgil van Dijk ja Cody Gakpo käänsivät kuitenkin pelin nopeasti kahdella maalilla juuri ennen tunnin rajaa. Luis Diaz ja Harvey Elliott sinetöivät voiton Liverpoolille. Tällä voitolla Jürgen Kloppin joukkue johtaa nyt neljän pisteen etumatkaa Manchester Cityyn ja viiden pisteen johtoon Arsenaliin, vaikka se on pelannut yhden pelin enemmän kuin kilpailijansa.

Liverpoolin joukkue kärsi loukkaantumisista jo ennen ottelua, ja Curtis Jonesin, Jotan ja Nunezin menetys edellisen pelin ensimmäisellä puoliskolla Brentfordia vastaan ​​venytti heidän resurssejaan entisestään. Äskettäin takareisivammasta palannut Salah kärsi takaiskusta eikä pystynyt pelaamaan. Salahin lisäksi Liverpoolista puuttui loukkaantumisten vuoksi Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Joel Matip ja Thiago Alcantara. Haasteista huolimatta Liverpool taisteli kovasti kolmesta pisteestä tietäen, että Liigacupin finaali oli vain muutaman päivän päässä.

Luton oli aiemmin pitänyt Liverpoolin 1-1-tasapelissä aikaisemmassa kokouksessaan, ja he ovat osoittautuneet valtavaksi vastustajaksi Valioliigan joukkueille palattuaan huippusarjaan. He kuitenkin kamppailivat muodostaakseen uhan Liverpoolille ennen kuin menivät johtoon 12. minuutilla Ogbenen puskulla. Liverpoolilla oli useita mahdollisuuksia tasoittaa ennen puoliaikaa, kun Diaz oli päähenkilö, mutta hän ei pystynyt muuttamaan. Toisella puoliajalla Liverpool pelasi dominoivasti Van Dijkin kulmasta ja Gakpon päätyessä Mac Allisterin ristiin. Diaz löysi vihdoin verkon takarajaan varmistaakseen kauden 10. maalinsa, ja Elliott lisäsi neljännen maalin viimeistelläkseen maalin.

Liverpool keskittyy nyt Liigacupin finaaliin Chelseaa vastaan, jossa se pyrkii varmistamaan ensimmäisen mahdollisesta neljästä pokaalista Kloppin viimeisellä kaudella.