Tottenhamin paluuvoitto: joustavuutta ja päättäväisyyttä

WriterEmma Korhonen

2 March 2024

Johdanto

Tottenham Hotspur teki vaikuttavan paluun ja voitti Crystal Palacen 3-1 Valioliigan ottelussa. Jäätyään taakse Eberechi Ezen upeaan vapaapotkuun, Spurs teki kolme maalia viimeisen 13 minuutin aikana varmistaakseen voiton. Tämä voitto kaventaa eron Tottenhamin ja liigan neljän parhaan joukkueen välillä vain kahteen pisteeseen.

Hallitseva ensimmäinen puoliaika

Kahden viikon tauosta huolimatta Tottenham hallitsi ottelun ensimmäistä puoliskoa ja hallitsi yli 80 prosenttia pallon hallussa. Heillä oli mahdollisuus siirtyä johtoon 18. minuutilla, mutta Sam Johnstone torjui Timo Wernerin laukauksen.

Palace ottaa johdon

Pelin juoksua vastaan ​​Crystal Palace pääsi umpikujasta juuri ennen tuntimerkkiä. Eberechi Eze teki upean 25 jaardin vapaapotkun, jolloin Tottenhamin maalivahti Guglielmo Vicario jäi ilman mahdollisuuksia.

Spursin käänne

Tottenham kuitenkin käänsi ottelun toisinpäin viime minuuteilla. Timo Werner teki tasoituksen Brennan Johnsonin loistavan syötön jälkeen. Pian tämän jälkeen Cristian Romero puski James Maddisonin ja Spurs siirtyi johtoon.

Poika sinetöi voiton

Aiemmin ottelussa tolppaan osunut Heung-Min Son sinetöi Tottenhamin voiton maalilla 88. minuutilla. Hän juoksi palatsin puolustuksen ohi ja heitti pallon rauhallisesti Sam Johnstonen ohi.

Dominanssin säilyttäminen

Huolimatta hallussapidosta Tottenham kohtasi Crystal Palacen voittamisen kotimaalla ensimmäistä kertaa sitten marraskuun 1997. Heidän tasoituspelinsä sai kuitenkin paluun, mikä antoi heille mahdollisuuden säilyttää dominanssinsa Palacesta. Tämä voitto on Tottenhamille yhdeksäs peräkkäinen Valioliigan voitto kotona Crystal Palacea vastaan.

Ottelun pelaaja

Brennan Johnson, joka tuli vaihtopaikalle 63. minuutilla, vaikutti merkittävästi peliin. Hän antoi syöttöpisteen Timo Wernerin maaliin ja oli ratkaisevassa roolissa Sonin maalin rakentamisessa.

Johtopäätös

Tottenhamin paluuvoitto Crystal Palacea vastaan ​​osoittaa heidän joustavuuttaan ja päättäväisyyttään. Tämä voitto pitää heidät kilpailussa sijoituksesta neljän parhaan joukkoon ja pääsystä UEFA:n Mestarien liigaan. Hallitsevalla kotiennätyksellään Palacea vastaan ​​Tottenham on jälleen kerran osoittanut paremmuutensa tässä ottelussa.