Nigeria eteni Afconin finaaliin jännittävän rangaistuspotkukilpailun voiton jälkeen

WriterEmma Korhonen

8 February 2024

Nigeria varmisti paikkansa Afconin finaalissa voitettuaan Etelä-Afrikan rangaistuspotkukilpailulla 4-2. Ottelu oli tiukkaa, ja Nigeria hallitsi aluetta varhain, mutta kamppaili murtautuakseen Etelä-Afrikan hyvin organisoidun puolustuksen läpi. Etelä-Afrikka puolestaan ​​keskittyi Nigerian puolustuksen takana olevan tilan hyödyntämiseen, mikä teki niistä uhkaavamman puolen. Ensimmäinen puoliaika päättyi maalittomaan, mutta Nigeria siirtyi johtoon toisella puoliajalla, kun kapteeni William Troost-Ekong iski rangaistuspotkusta. He näyttivät sulkevan pelin Victor Osimhenin maalilla, mutta VAR sulki sen pois Alhassan Yusufin virheen vuoksi. Varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla Teboho Mokoena tasoitti Etelä-Afrikan rangaistuspotkusta. Jatkoajalla molemmat joukkueet pyrkivät voittajaan, mutta kumpikaan ei löytänyt maalia. Rangaistuspotkukilpailussa Ola Aina epäonnistui Nigerian kolmannessa rangaistuspotkussa, mutta Etelä-Afrikan Mokoena, Makgopa ja Mvala eivät myöskään onnistuneet muuntamaan rangaistuspotkujaan, mikä mahdollisti Nigerian etenemisen finaaliin. Nigeria kohtaa nyt finaalissa joko Norsunluurannikon tai Kongon demokraattisen tasavallan.