Unohtumaton myöhäisen pelin sankarit EPL:ssä: Moments of Brillance and Drama

WriterEmma Korhonen

6 February 2024

Johdanto

Englannin Valioliiga (EPL) tunnetaan jännittävistä ja dramaattisista hetkistään, jotka pitävät fanit paikoillaan. Viime hetken maaleista pelin muuttaviin tasoituspeleihin, näistä myöhäisten pelien sankareista on tullut olennainen osa kiehtovaa EPL-historiaa.

Unohtumattomat hetket

Tässä on joitain EPL:n unohtumattomimmista myöhäisten pelien sankareista:

1. Oli McBurnie – 102m 7s

Kauden 2023–24 äskettäisessä ottelussa Sheffield Unitedin Oli McBurnie teki rangaistuspotkun ajalle 102 minuuttia ja 7 sekuntia, mikä teki rutiininomaisesta jalkapalloottelusta West Hamia vastaan ​​menestys. Hänen maalinsa 90+13 minuutilla kumosi Ward-Prowsen rangaistuspotkun ja tuntui elokuvakohtauksen lopulta.

1. Dirk Kuyt – 101 m 48 s

Arsenalin ja Liverpoolin välisessä ottelussa kaudella 2010–2011 Dirk Kuyt teki tasapelin 101 minuuttia ja 48 sekuntia. Tämä maali osoitti Valioliigan jalkapallon arvaamattoman luonteen, sillä se syntyi sen jälkeen, kun Arsenal teki rangaistuspotkun 90+8 minuuttia. Kuytin maalista tuli sitkeyden symboli sydäntä sykkivässä taistelussa.

1. Gabriel Jesus – 100m 15s

Kaudella 2023–24 Gabriel Jesus teki maalin ajassa 100 minuuttia ja 15 sekuntia, mikä auttoi Arsenalia voittamaan Manchester Unitedin 3–1. Tämä tavoite oli enemmän kuin pelkkä tavoite; se oli seisminen muutos pelin dynamiikassa, mikä sinetöi voiton Gunnersille. Jeesuksen tarkka viimeistely osoitti hänen kykynsä hyödyntää puolustusvirheitä ja inspiroi Arsenalin hallitsevaa näyttöä.

1. Leon Bailey – 100m 9s

Kun Aston Villa voitti 3-1 Crystal Palacen kaudella 2023–24, Leon Bailey teki jännittävän maalin ajassa 100 minuuttia ja 9 sekuntia. Baileyn salama vauhti ja tarkka viimeistely muutti ottelun Aston Villan eduksi ja osoitti hänen kykynsä muuttaa hetket muistoiksi.

1. Juan Mata – 100m 3s

Chelsean 3-1-voitossa Norwichista kaudella 2011–2012 Juan Mata teki upean maalin ajassa 100 minuuttia ja 3 sekuntia. Matan hieno kosketus ja tarkkuus sinetöi pelin Chelsealle, jättäen pysyvän muiston hänen maagisesta vaikutuksestaan ​​joukkueen kauteen.

1. Dejan Kulusevski – 99m 53s

Spursin 2-1-voitossa Sheffield Unitedista kaudella 2023–24 Dejan Kulusevski teki ratkaisevan vaikutuksen ajassa 99 minuuttia ja 53 sekuntia. Hänen nopeutensa ja kliininen viimeistelynsä osoittivat hänen kykynsä muuttaa keskeiset hetket pelin muuttaviksi mahdollisuuksiksi, mikä lisäsi Spursin merkittävää tarinaa.

1. Bruno Fernandes – 99m 45s

Manchester Unitedin jännittävässä 3-2-voitossa Brightonista kaudella 2020–21 Bruno Fernandes jätti pysyvän vaikutuksen suorituksellaan 99 minuuttia ja 45 sekuntia. Fernandesin taito ja dominointi kentällä loivat alustan Manchester Unitedin kauden mittaiselle menestykselle, tehden hänestä avainpelaajan heidän voittoonsa.

1. Oliver Norwood – 99m 17s

Sheffield Unitedissa kaudella 2023–24 Oliver Norwoodin voittomaali 99 minuuttia ja 17 sekuntia osoitti hänen vaikutusvaltaansa keskikentällä. Norwoodin johtajuus, luovuus ja tarkka syöttö vaikuttivat joukkueen menestykseen korostaen hänen kykyään vaikuttaa ratkaiseviin tilanteisiin.

1. Yerry Mina – 98m 54s

Yerry Minan maali 98 minuuttia ja 54 sekuntia Evertonin tiukassa 1-1-tasapelissä Wolvesin kanssa kaudella 2022–2023 osoitti hänen dominanssiaan erätilanteissa. Kolumbialaisen puolustajan kyky päihittää vastustajan puolustus ilmassa osoittautui Evertonille ratkaisevan tärkeäksi ja ansaitsi arvokkaan pisteen.

1. Alex Iwobi – 98m 20s

Kaudella 2021–2022 Alex Iwobi esitteli peliä muuttavia kykyjään ratkaisevalla maalilla 98 minuuttia ja 20 sekuntia ja varmisti Evertonille läheisen 1-0-voiton Newcastlea vastaan. Iwobin monipuolisuus ja tehokkuus hyökkäyskolmannessa teki hänestä korvaamattoman voimavaran joukkueelle.

Johtopäätös

EPL:n historia on täynnä unohtumattomia myöhäisten pelien sankareita, jotka ovat jättäneet pysyvän vaikutuksen faneihin. Nämä loiston ja draaman hetket ovat muokanneet liigan tarinaa ja lisänneet sen viehätystä. McBurnien elokuvamaisesta rangaistuspotkusta Kuytin kestävään maaliin, jokainen näistä tapauksista esittelee jännitystä ja arvaamattomuutta, jotka tekevät EPL:stä yhden urheilun jännittävimmistä liigoista. Fanina voimme vain odottaa innolla seuraavaa huimaavaa huipentumaa, josta tulee osa kiehtovaa EPL-historiaa.