Arsenalin historiallinen voitto: 4-1 voitto Newcastle Unitedista asettaa Valioliigan ennätykset

WriterEmma Korhonen

24 February 2024

Arsenal teki Valioliigan historiaa mukavan voittonsa aikana Newcastle Unitedista. Tykkimiehet pääsivät otteluun viiden pisteen päässä johtajista Liverpoolin voiton ja Manchester Cityn voiton jälkeen aiemmin päivällä. Mikel Artetan miehet olivat kuitenkin hyvässä kunnossa, kun he ajoivat puoliajan 2-0 johtoon Kai Havertzin maalilla ja Sven Botmanin omalla maalilla. Toisella puoliajalla Arsenal pysyi dominoivana ja lisäsi johtoaan Bukayo Sakan upealla yksinmaalilla ja Jakub Kiwiorin puskulla, tehden tilanteesta 4-0. Ottelun aikana Arsenal saavutti Valioliigan ennätyksen tekemällä 17 vastausta maalia edellisen päästetyn maalinsa jälkeen. Tämä vaikuttava erä päättyi lopulta, kun Joe Willock teki maalin Newcastlelle, tehden tuloksesta 4-1. Ennen ottelua Arsenal oli viimeksi päästänyt Valioliigan maalin Liverpoolin 3-1-voitossa helmikuussa. Sen jälkeen he ovat tehneet kuusi maalia West Ham Unitedia vastaan, viisi Burnleya vastaan ​​ja neljä Newcastlea vastaan. Lisäksi Arsenalista tuli ensimmäinen joukkue Valioliigan historiassa, joka on tehnyt kaksi maalia seitsemällä peräkkäisellä jalkapallon puoliajalla. Puolustuksessa Arsenal on myös ollut vahva pitäen tällä kaudella 10 tyhjää peliä, mikä on eniten kilpailijoista. Tällä voitolla Arsenal siirtyi yhden pisteen päähän Manchester Citystä ja kahden pisteen päähän johtavasta Liverpoolista. He pyrkivät jatkamaan vaikuttavaa maalintekomuotoaan seuraavassa ottelussaan Sheffield Unitedia vastaan.