De indrukwekkende 6-0 overwinning van Arsenal versterkt de titelambities in de Premier League-race

WriterJasper de Vries

4 March 2024

Arsenal toonde hun titelambities met een indrukwekkende 6-0 overwinning op Sheffield United, waarmee hun positie in de Premier League-race werd verstevigd. De Gunners verspilden geen tijd om hun dominantie te laten gelden en scoorden vier doelpunten binnen de eerste 25 minuten van de wedstrijd. Martin Odegaard opende de score, gevolgd door een eigen doelpunt van Jayden Bogle en treffers van Gabriel Martinelli en Kai Havertz. Declan Rice voegde vlak voor rust een vijfde doelpunt toe, waarmee hij het record evenaarde van de meeste doelpunten gescoord door een team in de eerste helft van een Premier League-wedstrijd. Ondanks een korte heropleving van Sheffield United in de tweede helft, bezegelde Ben White de overwinning met een krachtige aanval. Door deze overwinning staat Arsenal nu slechts twee punten achter op koploper Liverpool, dat in de volgende wedstrijd tegen Manchester City speelt. Arsenal streeft ernaar hun winning streak voort te zetten en de eerste plaats te claimen als ze het komende zaterdag opnemen tegen Brentford. Ondertussen zal Sheffield United, dat nog steeds onderaan de ranglijst staat en elf punten verwijderd is van de veiligheid, afreizen naar Bournemouth.