De dominante 4-1 overwinning van Arsenal houdt de titelhoop levend

WriterJasper de Vries

24 February 2024

Arsenal zette zijn indrukwekkende vorm voort met een dominante 4-1 overwinning op het worstelende Newcastle United in de Premier League. Door de overwinning blijft Arsenal op de derde plaats staan, slechts twee punten achter koploper Liverpool en één punt achter Manchester City.

In de eerste helft kwam Arsenal op ruime voorsprong met een eigen doelpunt van Sven Botman en een simpele finish van Kai Havertz. In de tweede helft zorgden Bukayo Saka en Jakub Kiwior voor de score, waardoor Arsenal de overwinning veiligstelde. Joe Willock van Newcastle scoorde een troostdoelpunt.

Deze overwinning brengt het totaal aantal punten van Arsenal op 58 na 26 wedstrijden. Ze scoorden maar liefst vijftien doelpunten in hun laatste drie Premier League-duels. De overwinning op Newcastle is een welkome reactie op hun teleurstellende nederlaag in de heenwedstrijd van de Champions League in de laatste zestien tegen Porto.

De sterke prestaties van Arsenal in de afgelopen wedstrijden tonen hun vastberadenheid om voor de titel te strijden. Met hun aanvalskracht en solide verdediging zijn ze een kracht om rekening mee te houden. Naarmate het seizoen vordert, zal Arsenal de twee beste teams blijven uitdagen en streven naar de Premier League-titel.