Ennätyssuoritus: Liverpoolin Harvey Elliott tekee Valioliigan historiaa

WriterEmma Korhonen

22 February 2024

Teams

Liverpoolin pelintekijä Harvey Elliott rikkoi ainutlaatuisen Valioliigan ennätyksen autettuaan punaisia ​​voittamaan 4-1 paluuvoiton Luton Townista Anfieldillä keskiviikkoiltana.

Ennätystä rikkova suorituskyky

Ottelussa Luton Townia vastaan ​​Liverpool jäi jälkeen 12. minuutilla, mutta käänsi pelin nopeasti kahdella maalilla toisella puoliajalla vain 125 sekunnissa. Virgil van Dijk ja Cody Gakpo tekivät puskuja Alexis Mac Allisterin avustamana, kun taas Luis Diaz lisäsi kolmannen maalin vasemmalla jalalla. Harvey Elliott sinetöi voiton 100. Liverpoolin ottelussaan loistavalla ensiiskulla, mikä teki hänestä historian nuorin pelaaja, joka on saavuttanut useita virstanpylväitä Valioliigan ottelussa.

Ennätysten nuorin pelaaja

20 vuoden ja 321 päivän iässä Elliottista tuli historian nuorin pelaaja, joka on tehnyt maalin, tehnyt vähintään viisi laukausta, luonut vähintään viisi maalipaikkaa, saanut 10 tai enemmän kosketusta vastustajan ruutuun ja antanut vähintään 25 syöttöä, jotka päättyvät viimeinen kolmannes Valioliigan ottelussa kaudesta 2008–2009 lähtien.

Elliottin reaktio

Ottelun jälkeen Elliott ilmaisi helpotuksensa ja ilonsa auttaessaan Liverpoolia voittamaan kovan kilpailun Lutonia vastaan. Hän tunnusti joukkueen tarpeen parantaa ensimmäisellä puoliajalla, mutta kehui heidän sitkeyttä ja päättäväisyyttä toisella puoliajalla. Elliott korosti, että jokainen peli on tärkeä ja että joukkue keskittyy jokaiseen otteluun finaalina. Hän toivotti myös loukkaantuneille pelaajille pikaista paranemista.

Katse eteenpäin

Vaikuttavalla esityksellään Elliott toivoo säilyttävänsä paikkansa avauskokoonpanossa Liverpoolin EFL Cupin finaalissa Chelseaa vastaan ​​Wembley Stadiumilla sunnuntaina.

Liverpoolin voitto Luton Townia vastaan ​​on vahvistanut asemaansa Valioliigan kärjessä, siirtyen neljän pisteen päähän toiseksi olevasta Manchester Citystä ja viisi pistettä kolmantena olevasta Arsenalista.