Arsenalin hallitseva 5-0 voitto Burnleystä kohoaa Valioliigan mestaruushaasteen

WriterEmma Korhonen

17 February 2024

Johdanto

Arsenal voitti Turf Moorilla upean 5-0-voiton Burnleystä, mikä kavensi eron Valioliigan johtavaan Liverpooliin vain kahteen pisteeseen. Ottelu esitteli Arsenalin kliinistä viimeistelyä ja poikkeuksellista tiimityötä, joten Burnleylla oli vaikeuksia pysyä mukana.

Arsenalin komentava esitys

Alusta alkaen Arsenal antoi ottelun sävyn. Kapteeni Martin Odegaard avasi maalin voimakkaalla matalalla maalilla vain neljän minuutin pelin jälkeen hyödyntäen Gabriel Martinellin tarkkaa syöttöä. Bukayo Saka realisoi sitten rangaistuspotkun 41. minuutilla ja lisäsi Arsenalin johdon lukemiin 2-0 Lorenz Assignonin Leandro Trossardin virheen jälkeen. Saka jatkoi loistamista hautaen mahtavan kolmannen maalin 47. minuutilla Odegaardin avustamana. Hyökkäys jatkui Trossardin loistavilla maalilla 66. minuutilla ja Kai Havertzilla 78. minuutilla, mikä viimeisteli putkeen.

Arsenalin historiallinen saavutus

Tämä voitto merkitsi Arsenalille historiallista hetkeä, sillä se aloitti kalenterivuoden viidellä peräkkäisellä liigavoitolla ensimmäistä kertaa seuran historiassa. Se korosti myös heidän hyökkäyskykyään, sillä he tekivät viisi tai enemmän maalia ottelussa kolmannen kerran yksin tänä vuonna.

Vaikutukset Valioliigaan

Tämän voiton myötä Arsenal on nyt 55 pisteessä 25 ottelusta, vain kaksi pistettä Liverpoolia jäljessä. Kilpailu Valioliigan mestaruudesta kiihtyy, ja myös Manchester City kilpailee 52 pisteellä 23 ottelusta. Burnley puolestaan ​​jatkaa kamppailua ja pysyi toisella pohjalla vain 13 pisteellä 25 ottelusta.

Ottelun pelaaja

Martin Odegaard valittiin ottelun pelaajaksi erinomaisesta suorituksestaan. Norjan kapteeni esitteli taitoaan ja luovuuttaan syöttäen upean volleyn avausmaaliin ja syöttäen Sakan toiselle.

Johtopäätös

Arsenalin hallitseva 5-0-voitto Burnleystä osoittaa heidän vahvuutensa joukkueena ja päättäväisyyttään haastaa Valioliigan mestaruus. Historiallisen saavutuksensa ja vaikuttavan hyökkäysnäytönsä ansiosta Arsenal on vakiinnuttanut asemansa vahvana voimana liigassa. Kauden edetessä kaikkien katseet on kiinnitetty Arsenaliin, kun he jatkavat kärkipaikan tavoittelua.