Tottenham Hotspur's spannende comeback stelt overwinning op Brentford FC veilig

WriterJasper de Vries

1 February 2024

Tottenham Hotspur behaalde een 3-2 overwinning op Brentford FC in een Premier League-wedstrijd in het Tottenham Hotspur Stadium. James Maddison van Tottenham Hotspur reageerde amusant op Neal Maupay nadat de aanvaller van Brentford zijn dartsviering had gekopieerd na zijn doelpunt, waardoor de Bees op 1-0 kwamen. Maddison lachte echter het laatst toen Tottenham Hotspur drie snelle doelpunten in de tweede helft scoorde om de wedstrijd te winnen.

In de 13e minuut opende Brentford de score nadat hij profiteerde van een slordig spel van de Spurs midden in het park. Neal Maupay stal de bal en scoorde in de rebound nadat het schot van Ivan Toney werd gepareerd door Guglielmo Vicario. Maddison uitte zijn ongenoegen over Maupay omdat hij zijn feest nabootste.

Ondanks een 1-0 achterstand bij rust kwam Tottenham Hotspur sterk terug in de tweede helft. Ze scoorden drie doelpunten in zeven minuten tijd, met dank aan Destiny Udogie, Brennan Johnson en Richarlison. Door een doelpunt van Ivan Toney in de 67e minuut werd het 3-2, maar Tottenham Hotspur hield stand voor de winst.

James Maddison, die vanwege een enkelblessure zijn eerste competitiewedstrijd sinds november maakte, uitte zijn vreugde dat hij weer op het veld stond. Hij prees de prestaties van zijn team in de tweede helft en benadrukte hun verbeterde balcontrole en scoringsmogelijkheden. Maddison gelooft dat Tottenham Hotspur dit seizoen iets speciaals kan bereiken en benadrukte hoe belangrijk het is om elke wedstrijd te nemen zoals deze komt.

Door deze overwinning schuift Tottenham Hotspur op naar de vierde plaats in de Premier League, slechts drie punten achter Manchester City en Arsenal op respectievelijk de tweede en derde plaats. Maddison moedigt zijn team aan om hoog te mikken en geen grenzen te stellen aan hun potentieel. Hij gelooft dat zolang ze in elke wedstrijd alles geven, ze een kans hebben om geweldige dingen te bereiken.