Salah's triomfantelijke terugkeer brengt Liverpool naar de overwinning op Brentford

WriterJasper de Vries

17 February 2024

Teams

Mohamed Salah van Liverpool maakte een triomfantelijke terugkeer in het team met een doelpunt in hun 4-1 overwinning op Brentford in de Premier League. Salah, die buitenspel stond met een hamstringblessure opgelopen tijdens zijn internationale dienst bij Egypte, kwam van de bank om de geblesseerde Diogo Jota te vervangen. Dit was Salah's eerste optreden voor Liverpool sinds hun overwinning op Newcastle op nieuwjaarsdag. Zijn doelpunt, zijn 19e in alle competities dit seizoen, hielp Liverpool op koers te zetten voor de zesde overwinning in hun laatste zeven competitiewedstrijden.

Liverpool kwam in de eerste helft op voorsprong met een sublieme chip van Darwin Nunez. Alexis Mac Allister verdubbelde hun voorsprong in de tweede helft met een klinische finish. Ivan Toney trok er één terug voor Brentford, maar Cody Gakpo bezegelde de overwinning voor Liverpool met een laat doelpunt.

Hoewel de overwinning waardevol was voor Liverpool, bracht deze een prijs met zich mee, aangezien Jota en Curtis Jones beiden in de eerste helft geblesseerd raakten. Nu de League Cup-finale tegen Chelsea in aantocht is en Liverpool nog steeds deelneemt aan de FA Cup en de Europa League, kunnen deze blessures hun kansen op succes beïnvloeden.

Conor Bradley van Liverpool, die terugkeerde van zorgverlof, maakte indruk in zijn startrol als rechtsback. Brentford-manager Thomas Frank prees Liverpool als het beste aanvallende team in de competitie, en de prestaties van Liverpool tegen Brentford lieten zien waarom.

Over het geheel genomen waren de terugkeer en het doelpunt van Salah een opsteker voor Liverpool terwijl ze hun titeltitel voortzetten. De blessures van de belangrijkste spelers zijn echter een bron van zorg voor manager Jurgen Klopp, aangezien zij door een druk schema en meerdere competities moeten navigeren. Liverpool zal hun selectie effectief moeten beheren om hun momentum vast te houden en te strijden om het zilverwerk.