Late goal stelt de overwinning van Liverpool veilig en vergroot de voorsprong in de Premier League

WriterJasper de Vries

2 March 2024

Teams

Liverpool verliet het laat, maar een doelpunt van Darwin Nunez in de 90+9e minuut zorgde voor een 1-0 overwinning op Nottingham Forest, waardoor hun voorsprong aan de top van de Premier League werd uitgebreid tot vier punten.

In een strak omstreden wedstrijd op City Ground produceerde Liverpool-doelman Caoimhin Kelleher een aantal briljante reddingen, waaronder een één-op-één stop tegen Elanga in de eerste helft. Kellehers zelfvertrouwen en ritme hebben een belangrijke rol gespeeld in het recente succes van Liverpool.

Het verdedigende duo Ibrahima Konate en Virgil van Dijk was uitstekend, waarbij Konate zijn tempo en kracht demonstreerde in duels tegen Elanga en Awoniyi, terwijl Van Dijk domineerde in het verdedigende derde deel, waarbij hij de bal uitsloeg en cruciale blokken maakte.

Andy Robertson, die nog steeds bezig is weer volledig fit te worden, presteerde behoorlijk, maar kreeg in de tweede helft een gele kaart en werd gewisseld. Joe Gomez, die de rol van nummer 6 speelde, zorgde voor stabiliteit op het middenveld, maar miste de behendigheid en visie van een natuurlijke middenvelder.

Alexis Mac Allister kende briljante momenten, waaronder een hak op doel en een goed uitgevoerde pass naar Gakpo, terwijl Bobby Clark, die zijn eerste Premier League-start maakte, kalmte en goede verdeling toonde.

Harvey Elliott en Cody Gakpo speelden relatief rustige wedstrijden, waarbij Elliott hard werkte maar niet op de hoogte was, en Gakpo moeite had om indruk te maken en een duidelijke kans verspeelde.

Luis Diaz werd in de eerste helft tweemaal geweigerd, maar was in de tweede helft meer betrokken, rende op zijn man af en maakte schoten.

De tactische beslissingen van Jürgen Klopp en het algehele geloof en de nooit-opgeven-houding van het team waren sleutelfactoren bij het veiligstellen van de overwinning. Klopps langetermijncultuur en de verwachting een manier te vinden om te winnen zijn ingebakken in de mentaliteit van het team.

De overwinning van Liverpool breidt niet alleen hun voorsprong aan de top van de Premier League uit, maar benadrukt ook de erfenis die Klopp zal achterlaten als hij deze zomer vertrekt. De ploeg die hij heeft opgebouwd en het onwrikbare geloof dat hij bij de spelers heeft bijgebracht, zullen zijn blijvende bijdrage aan de club zijn.