De verbluffende comeback van Tottenham zorgt voor een 3-2 overwinning tegen Brentford

WriterJasper de Vries

1 February 2024

Tottenham Hotspur maakte in de tweede helft een verbluffende comeback en verzekerde zich van een 3-2 overwinning tegen Brentford in een Premier League-wedstrijd in het Tottenham Hotspur Stadium. Na een spannende eerste helft kwam Brentford op voorsprong door het doelpunt van Neal Maupay. De Spurs draaiden het duel echter snel om in de tweede helft en scoorden binnen de eerste tien minuten drie doelpunten. Destiny Udogie en Brennan Johnson waren de doelpuntenmakers voor Tottenham. Richarlison voegde een derde doelpunt toe om de overwinning schijnbaar te bezegelen. Maar door een fout van Udogie kon Ivan Toney het tweede doelpunt van Brentford scoren. Ondanks een nerveuze finish hielden de Spurs vast aan de overwinning en schoven ze door naar de top vier van de Premier League.

Tottenham-manager Ange Postecoglou demonstreerde zijn tactische bekwaamheid met een dubbele wissel tijdens de rust die de prestaties van het team transformeerde. De introductie van Brennan Johnson en de herpositionering van Dejan Kulusevski hielpen de Spurs de tweede helft te domineren. Richarlison werd uitgeroepen tot Speler van de Wedstrijd vanwege zijn uitstekende prestatie als centrale spits in het systeem van Postecoglou.

Wat de spelersbeoordelingen betreft, ontving Richarlison veel lof voor zijn vertragingsspel en zijn bijdrage aan het scoren. De hoogtepunten van de wedstrijd waren onder meer doelpunten van Maupay, Udogie, Johnson, Richarlison en Toney.

Belangrijke statistieken uit de wedstrijd zijn onder meer Tottenham's scorerecord in elke Premier League-wedstrijd onder Postecoglou.