Liverpool-baas Klopp veroordeelt Chant en prijst het winnende doelpunt van Nunez

WriterJasper de Vries

2 March 2024

Liverpool-baas Jurgen Klopp reageert op gezang richting Darwin Nunez

Liverpool-baas Jurgen Klopp heeft het gezang tegen Darwin Nunez veroordeeld door supporters van Nottingham Forest tijdens de 1-0 overwinning van Liverpool op City Ground. Nunez, die in de 60e minuut van de bank kwam, scoorde het winnende doelpunt in de negende minuut van de blessuretijd, waarmee hij de voorsprong van vier punten van Liverpool aan de top van de Premier League veiligstelde.

Klopp uitte zijn afkeuring over het gezang tijdens de persconferentie na de wedstrijd en verklaarde dat hij zo'n lied niet zou zingen en niet zou proberen Nunez te provoceren. Hij erkende dat het doelpunt van Nunez welverdiend was en stelde voor dat de fans het gezang zouden kunnen zingen als Nunez positief reageert.

Klopp prees ook de defensieve inspanningen van zijn team tegen de tegenaanvallen van Nottingham Forest, vooral in de tweede helft. Hij benadrukte de impact van Taiwo Awoniyi, die werd ingezet als doelspeler voor tegenaanvallen, en prees zijn spelers omdat ze tot het laatste moment uitzonderlijk goed verdedigden.

Bovendien noemde Klopp Alexis Mac Allister vanwege zijn kalmte en cruciale assist bij het opzetten van het doelpunt van Nunez. Hij beschreef Mac Allister als de rustigste speler op het veld en benadrukte het belang van zijn assist.

Tot slot dacht Klopp na over het recente drukke schema van Liverpool, waarin hij vier wedstrijden speelde in elf dagen, en uitte hij zijn ongeloof over het winnen van alle vier de wedstrijden. Hij beschreef de prestaties van het team als belachelijk gezien de omstandigheden.